Principal ] Historia ] Fonología ] Gramática ] Antología ] Dichos ] Misceláneas ] Fotografías ] Enlaces ] Autores ] Correo ]


Karu ñemuha rembi'u rysýi

Menú de restaurante

Katalúña, Epáñape, oĩ karurenda orekóva hembi'u rysýi heta ñe'ẽme, ha ijapytépe kuéra, avañe'ẽme.
 
En Cataluña, España, hay un restaurante que tiene tiene el menú en varios idiomas, y entre ellos, el guaraní.
 
restaurant_el_pessebre.jpg (90617 bytes) Restaurante EL PESSEBRE
Carrer Major nr.3
E-17483 - Bàscara (Girona)
Cataluña - España
Teléfono (00) (34) 972 560 132


Tembi'u ypyrũ


Entrantes

1.- Jukysy hakúva:
    Ápio jukysy rypy'ũ
    Makychĩ guasu jukysy
1.- Sopas calientes:
    Sopa de apio
    Sopa de zanahorias
2.- Jukysy hypy'ũ ho'ysãva - Arahakúpe:
    Kuri ra'ỹi ku'ígui sevoirýre
    Ka'avo mimoi'ỹgui
2.- Sopas frías - Verano:
    Ajoblanco
    Gazpacho
3.- Cháucha guasu Aturiagua ojapoháicha 3.- Judiones a la asturiana
4.- Sevoi'i mimói maimbe 4.- Cebollitas gratinadas
5.- Andai'i mimói maimbe 5.- Calabacín gratinado
6.- Mbuja'apyte ka'avo ojehesy pyrévagui 6.- Empanada de "Escalivada"
7.- Ka'ana rakã henyhẽva kuvãju re'ẽre 7.- Pencas de acelga rellenas de jamón dulce
8.- Tajao apakuapy'i (ka'avógui) 8.- Rollitos de col (vegetal)
9.- Akachi améha reheve 9.- Alcachofas con almejas
10.- Mbujavava pira kavaráchogui 10.- Pastel de cabracho
11.- Vakaláo ro'o, tupi'a ha karatĩ chyryry pyguarakue 11.- "Tastets" (Bacalao revuelto con huevo)
12.- Mbuja'apyte ko ogapegua 12.- Paté de la casa
13.- Hi'upyjehe'a javevyiranágui 13.- Ensalada de pulpo
14.- Hi'upyjehe'a typy'águi 14.- Ensalada de pasta
15.- Hi'upyjehe'a ka'avógui 15.- Ensalada vegetal
16.- Kumanda'i peky Kataluñagua ojapoháicha (arapoty añómente) 16.- Habitas tiernas a la catalana (sólo en primavera)


Pira ro'o


Pescado

17.- Lokóte rovyũ oñemyenyhéva vakaláore 17.- Pimientos verdes rellenos de bacalao
18.- Kalama ro'o hykuehũ rukupi reheve 18.- Calamares rellenos a la tinta
19.- Pira pyahu takakuápe (arapokõindy pahápente) 19.- Pescado fresco al horno (sólo fines de semana)


So'o kuéra


Carnes

20.- Vaka kũngue he'ẽháiva 20.- Lengua de ternera agridulce
21.- Ryguasu'i ro'o kanéla reheve 21.- Pollo tomatero a la canela
22.- Lokóte pytã oñemyenyhéva so'ópe 22.- Pimiento rojo relleno de carne
23.- Kererua ro'o motása reheve 23.- Conejo a la mostaza
24.- Guéi ro'o kaguy rukupi reheve 24.- Estofado de buey a la cerveza
25.- Vaka ñarukãngue ky'ũirã hũ rukupi reheve 25.- Entrecot a la pimienta negra
26.- Ype ro'o tatakuápe "El Pessebre" 26.- Pato al horno "El Pessebre"
27.- Guéi ro'o apakuapy'i 27.- Rollitos de buey
28.- Guéi paletakue amanga reheve 28.- Morcillo de buey con setas
29.- Kure apekue ro'ysã 29.- Lomo de cerdo frío


Tembi'u arigua ápe ojejapóva


Postres de elaboración casera

30.- Mbujavava narã'águi 30.- Flan de naranja
31.- Mbujavava taperyvaitégui 31.- Flan de café
32.- Guavirana'a apakuapy 32.- "Strudel" de manzana
33.- Mbuja'apyte chokoláte ha narã 33.- Pastel de chocolate y naranja
34.- Mbuja'apyte kesu 34.- Pastel de queso
35.- Mbuja'apyte narã 35.- Pastel de naranja
36.- Mbujajehe'a guavirana'a ha kuri ra'ỹigui 36.- Pudding de manzana y almendra
37.- Mbujapemijo'a yvapo ha eíra reheve 37.- Hojaldre casero con nueces
38.- Chokoláte rypy'ũ 38.- "Negrito" de chocolate


Typy'are'ẽ ápe ojejapóva


Helados caseros

39.- Ka'akatĩ / Chokoláte / Aveliána / Kamby merénge (3 ta'ỹi) 39.- Vainilla / Chocolate / Avellana / Leche merengada (3 bolas)


Syrykupyre'ẽ oĩ ypývagui


Sorbetes naturales

40.- Siruéla / Guavirana / Yvapytã / Ménta / Kígui yva ku'íre (3 ta'ỹi) 40.- Ciruela / Manzana / Fresa / Menta / Kiwi con orujo (3 bolas)
41.- Yvapurũchu'a ku'i kaguy El Bierzo-gui 41.- Chupito de orujo del Bierzo

Editado por Manuel F. Fernández, con autorización - www.guaranirenda.com - 2005

Péva mboyvegua - Página anterior Péva riregua - Página siguiente

Principal ] Historia ] Fonología ] Gramática ] Antología ] Dichos ] Misceláneas ] Fotografías ] Enlaces ] Autores ] Correo ]