Karu ñemuha rembi'u rysýi
|
Menú de restaurante
|
Katalúña, Epáñape, oĩ karurenda orekóva
hembi'u rysýi heta ñe'ẽme, ha ijapytépe kuéra, avañe'ẽme.
|
En Cataluña, España, hay un restaurante que tiene tiene el menú en varios
idiomas, y entre ellos, el guaraní.
|
 |
Restaurante EL PESSEBRE
Carrer Major nr.3
E-17483 - Bàscara (Girona)
Cataluña - España
Teléfono (00) (34) 972 560 132 |
Tembi'u ypyrũ
|
Entrantes
|
1.- Jukysy hakúva:
Ápio jukysy rypy'ũ
Makychĩ guasu jukysy |
1.- Sopas calientes:
Sopa de apio
Sopa de zanahorias |
2.- Jukysy hypy'ũ ho'ysãva - Arahakúpe:
Kuri ra'ỹi ku'ígui sevoirýre
Ka'avo mimoi'ỹgui
|
2.- Sopas frías - Verano:
Ajoblanco
Gazpacho
|
3.- Cháucha guasu Aturiagua ojapoháicha |
3.- Judiones a la asturiana |
4.- Sevoi'i mimói maimbe |
4.- Cebollitas gratinadas |
5.- Andai'i mimói maimbe |
5.- Calabacín gratinado |
6.- Mbuja'apyte ka'avo ojehesy pyrévagui |
6.- Empanada de "Escalivada" |
7.- Ka'ana rakã henyhẽva kuvãju re'ẽre |
7.- Pencas de acelga rellenas de jamón dulce |
8.- Tajao apakuapy'i (ka'avógui) |
8.- Rollitos de col (vegetal) |
9.- Akachi améha reheve |
9.- Alcachofas con almejas |
10.- Mbujavava pira kavaráchogui |
10.- Pastel de cabracho |
11.- Vakaláo ro'o, tupi'a ha karatĩ chyryry pyguarakue |
11.- "Tastets" (Bacalao revuelto con huevo) |
12.- Mbuja'apyte ko ogapegua |
12.- Paté de la casa |
13.- Hi'upyjehe'a javevyiranágui |
13.- Ensalada de pulpo |
14.- Hi'upyjehe'a typy'águi |
14.- Ensalada de pasta |
15.- Hi'upyjehe'a ka'avógui |
15.- Ensalada vegetal |
16.- Kumanda'i peky Kataluñagua ojapoháicha
(arapoty añómente) |
16.- Habitas tiernas a la catalana (sólo en primavera) |
Pira ro'o
|
Pescado
|
17.- Lokóte rovyũ oñemyenyhéva vakaláore |
17.- Pimientos verdes rellenos de bacalao |
18.- Kalama ro'o hykuehũ rukupi reheve |
18.- Calamares rellenos a la tinta |
19.- Pira pyahu takakuápe (arapokõindy pahápente) |
19.- Pescado fresco al horno (sólo fines de semana) |
So'o kuéra
|
Carnes
|
20.- Vaka kũngue he'ẽháiva |
20.- Lengua de ternera agridulce |
21.- Ryguasu'i ro'o kanéla reheve |
21.- Pollo tomatero a la canela |
22.- Lokóte pytã oñemyenyhéva so'ópe |
22.- Pimiento rojo relleno de carne |
23.- Kererua ro'o motása reheve |
23.- Conejo a la mostaza |
24.- Guéi ro'o kaguy rukupi reheve |
24.- Estofado de buey a la cerveza |
25.- Vaka ñarukãngue ky'ũirã hũ rukupi reheve
|
25.- Entrecot a la pimienta negra |
26.- Ype ro'o tatakuápe "El Pessebre" |
26.- Pato al horno "El Pessebre" |
27.- Guéi ro'o apakuapy'i |
27.- Rollitos de buey |
28.- Guéi paletakue amanga reheve |
28.- Morcillo de buey con setas |
29.- Kure apekue ro'ysã |
29.- Lomo de cerdo frío |
Tembi'u arigua ápe ojejapóva
|
Postres de elaboración casera
|
30.- Mbujavava narã'águi |
30.- Flan de naranja |
31.- Mbujavava taperyvaitégui |
31.- Flan de café |
32.- Guavirana'a apakuapy |
32.- "Strudel" de manzana |
33.- Mbuja'apyte chokoláte ha narã |
33.- Pastel de chocolate y naranja |
34.- Mbuja'apyte kesu |
34.- Pastel de queso |
35.- Mbuja'apyte narã |
35.- Pastel de naranja |
36.- Mbujajehe'a guavirana'a ha kuri ra'ỹigui |
36.- Pudding de manzana y almendra |
37.- Mbujapemijo'a yvapo ha eíra reheve |
37.- Hojaldre casero con nueces |
38.- Chokoláte rypy'ũ |
38.- "Negrito" de chocolate |
Typy'are'ẽ ápe ojejapóva
|
Helados caseros
|
39.- Ka'akatĩ / Chokoláte / Aveliána / Kamby
merénge (3 ta'ỹi) |
39.- Vainilla / Chocolate / Avellana / Leche merengada (3 bolas) |
Syrykupyre'ẽ oĩ ypývagui
|
Sorbetes naturales
|
40.- Siruéla / Guavirana / Yvapytã / Ménta /
Kígui yva ku'íre (3 ta'ỹi) |
40.- Ciruela / Manzana / Fresa / Menta / Kiwi con orujo (3 bolas) |
41.- Yvapurũchu'a ku'i kaguy El Bierzo-gui |
41.- Chupito de orujo del Bierzo |